Опис
Характеристики
Інформація для замовлення
Запилювачі: Ренклод, Угорка, Скороспілка червона. Походження/історія: Цікавий факт! Культурний вигляд слива домашня в природі не встречаетя, хоча його прабатьки відомі. Завдяки експериментам вчених, які схрестили терен і аличу, людство отримало одну з форм домашньої сливи. Це щаслива подія, судячи з усього, сталося на Кавказі, де і терен, і алича зустрічаються в дикому вигляді. Домашня слива запозичила у терну високу зимостійкість квіткових бруньок, щільну і мармеладоподобную консистенцію плодів. Алича поділилася з домашньої сливою соковитістю і солодкістю плодів. Трохи пізніше в Північно-Кавказькому НДІ садаводства був виведений сорт сливи Кабардинка. Опис сорту: дерево середньоросле на підщепі Пумиселект, скороплідний з округло-овальної кроною і великими пурпурно-фіолетовими плодами. Форма: дерево з обернено-пірамідальною, середньої густоти кроною. Розмір: висота дерева сягає близько 3 метрів. Швидкість росту/сила росту: Дерева інтенсивно ростуть у молодому віці, помірно – в період плодоношення. Листя: темно-зелені, з глянцевим блиском, із зовнішньої сторони, зморшкуваті, довгасті за формою, середньої величини. Краї двоякопільчатие, підстава округле з загостреною верхівкою. Квітки: середніх розмірів, білі, блюдцевидной форми. Сорт самобесплоден, тому краще відразу висаджувати по сусідству дерев-запилювачів. Час цвітіння: раннє Цвітіння – перша декада травня, дуже рясне. Плоди: великі (близько 50 гр.), округлої форми, пурпурового кольору з невеликим фіолетово-сизим нальотом. М'якоть плодів щільна темно-жовтого кольору, соковита, дуже солодка з особливою невеликою кислинкою та приємним ароматом. За своїми смаковими якостями плодів сорт Кабардинка займає перше місце серед всього асортименту ранніх сортів слив. Кісточка відмінно відділяється від м'якоті. Плоди збирають в кінці червня. Завдяки тому, що рослина на підщепі пумиселект, перший урожай можна очікувати на другий рік після посадки. Молоді дерева плодоносять щорічно, а більш дорослі – у меншому обсязі або раз в два роки. Ставлення до світла/інсоляція: слива Кабардинка віддає перевагу сонячним місцям, але може рости і в затіненні. Не страждає від сильних вітрів і засухи. Грунт: до грунту Kabardinka не вимогливий, любить легку родючу вологу грунт. Не любить близького залягання ґрунтових вод. Посухостійкий, може переносити тривалу повітряну посуху спекотного літа. Переваги: високі десертні якості і транспортабельність плодів. Сливи сорту Кабардинка вживають переважно у свіжому вигляді, для виробництва високоякісного чорносливу, сухофруктів, компотів, соків. Чудове, з дитинства улюблене сливове варення. Застосовується зливу не тільки в кулінарії і народній медицині, але й як косметичний засіб, що сприяє омолодженню шкіри і надання їй пружності. Сливова м'якуш використовується як для приготування масок, так і в кремах і тонізуючих лосьйонах. Морозостійкість: на перезволожених грунтах, особливо в знижених місцях, молоді пагони можуть пошкоджуватися морозами. Кліматична зона/зона морозостійкості: – абсолютно вся територія УКРАЇНИ (5a – 7b) від Закарпаття (5b – 6b) до Луганська (5a – 5b) і Криму (6a – 7b).
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Культура | Сливи |
Тип продукції | Саджанці |
Сорт/Гібрид | Кабардинка |
Користувальницькі характеристики | |
Життєва форма | Декоративне дерево |
- Ціна: 164,70 ₴